Волатильність партійної системи України: причини та наслідки - Дубовик, Анастасія Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
В Україні партійна система є важливою складовою політичної системи. Починаючи від 1998 р. кандидати, висунуті саме політичними партіями, отримують домінуючу більшість депутатських мандатів на виборах до Верховної Ради України та кількісно суттєво частину місць у місцевих виборних органах влади. Проте, партійна система України позначена високим рівнем волатильності, відтак, є дуже нестабільною: нові політичні партії швидко отримують прихильність виборців, і швидко її втрачають: політичним партіям, що пройшли до Верховної ради України, вкрай рідко вдається затриматися там більше двох терміни поспіль; концентруючись на головній меті – перемога на виборах, політичні партії згортають активність партійних своїх організаційних структур.
Keywords: партійна система; волатильність партійної системи