Академічне письмо для науковців - Матійчак, Альона Анатолівна; Гладкоскок, Леся Григорівна (Чернівецький нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2025)
Навчальний посібник містить сучасні автентичні матеріали наукового профілю. Структура посібника забезпечує формування в аспірантів широкого тематичного словника, активне засвоєння функціональної лексики, розвиток навичок перекладу, тобто всіх тих компетентностей володіння академічним письмом та риторикою іншомовного спілкування, які необхідні сучасному науковцю. Рекомендовано для аспірантів гуманітарних спеціальностей вищих навчальних закладів.
Academic Writing for PhD Students
Keywords: академічне письмо; риторика іншомовного спілкування; академічна комунікація; мовленнєві та комунікативні компетентності; функціональна наукова лексика; комунікативні навики