Розвиток туризму й рекреації в Польщі та позитивний досвід для України. - Лахманюк, Володимир Андрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Обрана тема має надзвичайну актуальність в сучасних умовах, враховуючи стрімке зростання ролі туризму в економічному, соціокультурному та екологічному вимірах. Дослідження цієї теми стає невід’ємною частиною стратегічного планування розвитку України та може внести вагомий внесок у вдосконалення національної туристичної галузі. Розвиток туризму в Україні може бути покращений через вивчення позитивного досвіду Польщі. Встановлення ефективних механізмів співпраці та обміну досвідом між країнами сприятиме уникненню помилок та раціональному використанню ресурсів. Метою даної дипломної роботи є вивчення та аналіз розвитку туризму та рекреації в Польщі з метою визначення позитивного досвіду, який може бути використаний для подальшого вдосконалення та розвитку туристичної галузі в Україні. Об’єкт дослідження: розвиток туризму та рекреації в Польщі.
Keywords: туризм, рекреація, країни Європи, Польща.