Аналіз динаміки посівних площ окремих олійних культур на тлі кліматичних змін - Димидюк, Леся Михайлівна (My University, 2024)
У роботі проаналізовано зміна середніх річних температур, динаміка посівних площ сої та ріпаку в Україні та за регіонами протягом 2010-2024 рр. Показано нестабільність посівів сої, а саме збільшення до 2019 р. і спад до 2021 р. Відмічено значне зростання площ сої у 2024 р. Протягом дослідженого періоду виявлено збільшення посівних площ ріпаку озимого та скорочення ріпаку ярого. Показані регіони-лідери по вирощуванню культур. Робота викладена на 59 сторінках (без додатків), містить вступ, три розділи, висновки, список літератури з 51 джерелом. Результати представлені 13 рисунками і 1 таблицею.
Keywords: соя; ріпак; посівні площі; Україна