Чернівці як потенційно європейське туристичне місто: проблеми розвитку та просторового планування - Агратіна, Микола Андрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні основи дослідження туризму, проаналізовано передумови розвитку туризму в Чернівцях, здійснено порівняльну характеристику з литовським містом Каунас, розглянуто актуальні проблеми просторового планування, запропоновано напрямки удосконалення та оцінено роль цифрових технологій у розвитку туристичної сфери.
Chernivtsi as a Potential European Tourist City: Development Challenges and Spatial Planning
Keywords: туризм; Чернівці; європейське місто; просторове планування; туристичний потенціал; туристична інфраструктура; урбаністика