Вплив пандемії COVID-19 на міжнародний туризм та його відновлення. - Ємчук, Тетяна Володимирівна; Підгірна, Валентина Никофорівна; Арпуль, Оксана Володимирівна (Інфраструктура ринку. Електронний науково-практичний журнал. Видавничий дім «Гельветика», 2024)
Стаття досліджує глибокий негативний вплив пандемії на глобальний туристичний сектор. Вона аналізує масштабні зниження кількості міжнародних подорожей, закриття кордонів і припинення авіасполучень, що призвело до кризи у сфері гостинності та туристичних послуг. У статті детально розглядаються зміни в туристичному секторі під час пандемії та їх вплив на поведінку туристів і управління туризмом. Зокрема, автори аналізують зниження попиту на міжнародні подорожі, зміщення туристичних уподобань на користь внутрішнього туризму та зростання інтересу до віддалених, малолюдних напрямків, які забезпечують більшу безпеку. Важливою складовою дослідження є оцінка того, як пандемія прискорила впровадження цифрових технологій у туристичній галузі, зокрема безконтактних послуг, онлайн-бронювання та віртуальних турів. Окрему увагу приділено прогнозам щодо майбутнього відновлення туризму, зокрема поступовому зростанню попиту на подорожі та змінам у поведінці туристів.
Keywords: COVID-19; міжнародний туризм; відновлення галузі; економічний вплив; стратегії відновлення