Мовне вираження проявів егоцентризму (на матеріалі публіцистичних текстів). - Бухінська, Тетяна Вікторівна; Гладкоскок, Леся Григорівна; Черська, Жанна Борисівна (SSPG Publish, Stockholm, Sweden., 2023)
У статті проаналізовано особливості вербалізації ЕГОЦЕНТРИЗМУ як ієрархічно підпорядкованого компонента концепту ЕГОЇЗМ на основі різночастинномовних засобів (іменників, прикметників, прислівників, дієслів) із урахуванням їх частотних та семантичних характеристик. Матеріалом дослідження стали публіцистичні тексти газети “Die Welt” обсягом суцільної вибірки 30 тис. слововживань, у межах якої виявлено 356 випадків слововживання (далі ВСВ) засобів вербалізації ЕГОЦЕНТРИЗМУ.
Keywords: концепт; засоби вербалізації; публіцистичні тексти; егоїзм; егоцентризм