УКРАЇНСЬКА ФОЛЬКЛОРИСТИКА БУКОВИНИ В ІМЕНАХ І ФАКТАХ - Костик, Василь Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
До словника-довідника окрім розгорнутих статей про збирачів та дослідників українського фольклору Буковини, із максимальним зазначенням праць та літератури про народознавців, по обидва боки українсько-румунського кордону (Північна Буковина – Чернівецька область – Південна Буковина – Румунія); виконавців та носіїв народних творів (які сприяють репрезентації нашої культурної спадщини); увійшли відомості, що стосуються фольклорних і народознавчих збірників; праць; часописів; поширених і малорозроблених (малодосліджених чи призабутих) жанрів; сюжетів; персонажів, які зустрічаються у текстах народнопоетичної творчості краю. Видання сприятиме популяризації української національної культури у ширших колах науковців світу. Для фольклористів, філологів, істориків, етнологів, викладачів і студентів гуманітарних факультетів і широкого кола читачів.
Словник-довідник
Keywords: фольклористика; Буковина; персоналії; жанр; традиції; свято; народні герої