Проблеми впровадження гендерних стандартів ЄС у сфері політичних відносин в Україн - Цікул, Ірина (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2009)
У статті здійснений аналіз європейських стандартів гендерної рівності та визначено проблеми і перспективи їх впровадження у сфері політичних відносин України. Аналіз європейського досвіду формування гендерної рівноваги дозволив сформулювати основні рекомендації для вирівнювання можливостей чоловіків і жінок у політичній сфері.
Keywords: гендерна рівність, гендерні стандарти, політичні відносини; gender parityequality, gender’s standards, political relations