ПАРТНЕРСТВО НАДАВАЧІВ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЕРЖАВНОГО І НЕДЕРЖАВНОГО СЕКТОРІВ - Українець, Марія Іванівна (My University, 2025)
Українець М.І. Партнерство надавачів соціальних послуг державного і недержавного секторів. Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці, 2025. У кваліфікаційній роботі проаналізовано сутність, форми та механізми партнерства між надавачами соціальних послуг державного та недержавного секторів в Україні. Особливу увагу приділено нормативно-правовій базі, що регулює взаємодію у сфері соціального обслуговування, а також практичним аспектам реалізації спільних ініціатив. Досліджено переваги міжсекторної співпраці, її вплив на ефективність надання соціальних послуг та підвищення якості життя отримувачів допомоги. На основі аналізу вітчизняного досвіду та зарубіжних моделей сформульовано рекомендації щодо вдосконалення партнерської взаємодії між державними установами та організаціями громадянського суспільства. Робота ґрунтується на принципах відкритості, субсидіарності та соціальної справедливості, що є визначальними у розвитку сучасної системи соціального захисту.
Keywords: соціальні послуги; партнерство; державний сектор; недержавний сектор; міжсекторна взаємодія; соціальна політика; громадські організації