ЧИННИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РОЗВИТКУ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ І СПОРТУ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.) - Дарійчук, Сергій (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2022)
Фізичне виховання (підсистема загальної системи освіти) завжди розвивалась і функціонувала під впливом законів суспільного розвитку, взаємодіючи з іншими чинниками всебічного виховання особистості. Так, умовою розвитку фізичного виховання дітей та молоді у Європі та світі визначена загальна сформованість теоретико-методичних засад фізичної культури авторства державних діячів, військових, педагогів [3].