Фізична океанологія - Pasichnyk, Mykola; Пасічник, Микола Дмитрович; Palanychko, Olha; Паланичко, Ольга Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
Підручник містить базовий матеріал з фізичної океанології і складається з дванадцяти тем, присвячених виявленню фізичних, хімічних, біологічних та інших процесів, що визначають стан та мінливість Світового океану. Для студентів природничих спеціальностей та спеціалізацій, а також аспірантів, викладачів і фахівців, які використовують інформацію з фізичної океанології у своїй професійній діяльності.
Keywords: Світовий океан; морська вода; водні маси океану; солоність; хімічний склад морської води; морські хвилі; припливи; морські течії