Територіальне планування розвитку освітньої сфери Великокучурівської територіальної громади - Калашник, Олександр Олегович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджується просторово-функціональна організація та перспективи розвитку освітньої інфраструктури Великокучурівської територіальної громади. Проведено географічний аналіз розміщення освітньої інфраструктури. Оцінено доступність освітніх закладів для населення. Виявлено територіальні диспропорції та визначено зони з недостатньою інфраструктурою. Розроблено рекомендації щодо оптимізації мережі установ. Запропоновано моделі просторово-організаційного розвитку освітньої сфери, адаптовані до специфіки Великокучурівської ТГ.
Territorial planning for the development of the educational sphere of the Velikokuchurivska territorial community
Keywords: територіальна громада; освітня мережа; децентралізація; заклад освіти