РОЛЬ КРЕДИТУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ КОМЕРЦІЙНИМИ БАНКАМИ - Марич, Максим; Антонюк, Володимир (Кафедра фінансів і кредиту, 2024)
У статті досліджено роль банківського кредитування у діяльності підприємств в умовах воєнного стану. Аналіз показав, що кредитування є критично важливим для підтримки економічної активності та подолання викликів, спричинених воєнними діями. Виявлено, що нефінансові корпорації активно використовують кредитні ресурси для фінансування операційної діяльності та інвестицій. Основні проблеми доступу до кредитів включають високі процентні ставки та жорсткі умови забезпечення. Рекомендовано знизити ставки, спростити умови кредитування та розвивати державну підтримку для малих та середніх підприємств. Стаття підкреслює необхідність удосконалення кредитної політики банків для забезпечення фінансової стабільності бізнесу в кризових умовах.
Keywords: банківське кредитування; економічна нестабільність; фінансова підтримка; процентні ставки; кредитні ресурси; кредитна політика