Гідроекологія річок - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Кирилюк, Олена; Гончар, Олеся Миколаївна; Сівак, Володимир Карлович (Чернівецький національний університетт імені Юрія Федьковича, 2019)
Пропоноване видання передбачає формування базового комплексу знань про структуру водних екосистем річок та фактори впливу на їх формування, розвиток та динаміку. Завданнями посібника є надання методичної допомоги під час підготовки до семінарських занять, полегшення їх самостійної роботи, сприяння кращому засвоєнню теоретичного матеріалу, систематизація та закріплення набутих знань, забезпечення адекватного розуміння нової термінології, а також ознайомлення з біологічними процесами та абіотичнми компонентами, їх роллю у функціонуванні водних екосистем. Для спеціалістів галузі водного господарства, гідрометеорології, екології та раціонального природокористування.
Keywords: гідроекологія; екологічна зональність; річкові екосистеми; абіотичні фактори; гідробіонти; забруднення водних екосистем; самоочищення водотоків; замулення та деградація малих річок; екосистеми каналів; вплив водосховищ на стан річкових екосистем