Жанр колискової у поетичній творчості шістдесятників - Глушко, Ольга Віталіївна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню жанру колискової пісні в творчості шістдесятників. Розглянуто роль зазначених пісень у традиційній культурі, подано їх функціональну характеристику. Досліджено колискові пісні у творчості Д. Павличка, Л. Костенко, В. Симоненка, М. Вінграновського, Б. Олійника. Запропоновано виховний захід, спрямований на поглиблене вивчення та розуміння колисанок.
Keywords: колискова пісня; шістдесятники; Дмитро Павличко; Ліна Костенко; Василь Симоненко; Микола Вінграновський; Борис Олійник; жанр; фольклор