Операційні системи. Частина 1 - Галочкін, Олександр Вікторович (Технодрук, 2022)
Операційні системи - це одна з найважливіших складових комп'ютерної технології, яка дозволяє управляти апаратними ресурсами комп'ютера та забезпечує взаємодію з користувачем. Оскільки операційні системи є необхідною складовою для функціонування будь-якого комп'ютера, розуміння їх основних принципів та функцій є важливим для кожного, хто працює з комп'ютерами, незалежно від рівня технічних знань. Цей посібник пропонує загальний огляд операційних систем, їх історії та еволюції, а також розглядає різні типи операційних систем та їх основні функції. Крім того, в посібнику розглядається процес конфігурації операційних систем, а також практичні аспекти щодо роботи з операційними системами, такі як налаштування, управління дисками, мережеві налаштування та безпека. Цей посібник стане в пригоді як початківцям, які тільки починають вивчати операційні системи, так і досвідченим користувачам, які бажають поглибити свої знання та навички у цій області.
Навчально-методичний посібник освітлює базові концепції операційних систем, історію розвитку та архітектуру, організацію файлових систем, відомості про процеси. Видання адресоване студентам вищих навчальних закладів та викладачам галузі "Інформаційні технології", зокрема спеціальності "Комп’ютерні науки". З повним текстом навчально-методичного посібника можна ознайомитись, зареєструвавшись на відповідну дисципліну в системі Moodle
Keywords: Операційні системи, архітектура операційних систем, процеси, потоки