ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ВОДИ РІЧКИ СІРЕТ – ДЖЕРЕЛА ПИТНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ, НА ТЕРИТОРІЇ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Сенюк, Ігор Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
В Доповіді ООН 2016 року про стан водних ресурсів світу під назвою «Вода і робочі місця» сказано, що три четверті робочих місць в світі залежать від водних ресурсів. Тобто, нестача води і проблема доступу до водних ресурсів здатні обмежити економічне зростання в майбутні роки.Прісна вода – найважливіший ресурс в будь-якому суспільстві, незалежно від його соціально-економічних та екологічних умов. Вода є цінною для всіх форм життя на планеті Земля. Ресурси прісної води здатні як прискорити, так і обмежити соціальний розвиток і технічний прогрес. Вони можуть бути причиною і достатку, і бідності, привести як до співпраці, так і до конфліктів.
Keywords: річка; басейн; водні ресурси; якість води; водопостачання; клас якості