Диджиталізація HR: майбутнє кадрового адміністрування - Todoruk, Sergy; Kobelia, Zoriana (My University, 2022)
Стаття присвячена діджиталізації у сфері HR. У роботі представлений огляд діджитал-інструментів у сфері управління людськими ресурсами, які реалізуються в компаніях, це демонструє різноманітність можливостей автоматизованих та цифрових технологій у всіх галузях управління людськими ресурсами: мобільний роботодавець; розвиток корпоративних соціальних мереж; мобільні програми та додатки як основні майданчики для HR-інструментів; навчання в будь-якому місці та в будь-який час; інтелектуалізація та роботизація процесів документування HR-сфери; персональний підхід та когнітивні технології. Відзначено активний розвиток компаній, що створюють продукти та надають послуги цифрових технологій у галузі HR. Проведено аналіз тенденцій процесу діджіталізації служби управління персоналом, вивчення їх головних можливостей та ризиків, оскільки є необхідність впровадження різних інструментів діджіталізації в діяльність HR-служби. Встановлено, що цифровий HR передбачає зміну способів взаємодії зі співробітниками та ретельну розробку кадрової стратегії, як і якими методами реалізовуватимуться основні етапи роботи HR-фахівця: рекрутинг, розвиток, утримання персоналу та звільнення. Формування та розвиток Digital-стратегії, інтегрованої з бізнес та HR-стратегії стає необхідною умовою забезпечення майбутньої конкурентоспроможності шляхом трансформації бізнесу від традиційної до технологічної компанії. Описано ключові та найбільш затребувані навички, які необхідно розвивати HR-менеджерам, щоб залишатися цінним та ефективним спеціалістом. У роботі розглянуто та узагальнено основні вимоги для ефективного впровадження та розвитку діджитал технологій в процеси управління підприємствами в цілому та людьми зокрема.
Digitalization of HR: The Future of Personnel Administration
Keywords: діджиталізація; Digital-стратегія; управління людськими ресурсами; HR-тренди; HR-Digital; цифровізація; кадрове адміністрування