Сучасні тенденції розвитку цифрових технологій у страхуванні - Попова, Л.В. (Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління, 2022)
У статті проведено дослідження сучасних тенденцій розвитку цифрових технологій у страхуванні. Оха-рактеризовано сутність цифрових технологій, роль та значення для розвитку вітчизняного страхового ринку; двозначність страхових цифрових технологій та напрямки цифровізації страхового ринку. Розви-ток цифрових технологій у страхуванні змінюють підходи до оцінки ризиків страховиків і страхувальників, урегулювання страхових випадків та відшкодування завданих збитків, до процесів укладання та ведення страхових договорів в цілому. Поглиблено дослідження процесів інтернетизації, індивідуалізації та діджи-талізації страхового ринку, їх складових частин. Акцентовано увагу на ті страхові послуги, які отримали лідируючі позиції в сфері онлайн - страхування, які можна придбати за допомогою інтернет-каталогу. Проаналізовано стан та динаміку інвестицій у сферу страхових технологій. Окреслено, що страховики, їх технологічні партнери та регулюючі органи повинні підвищити свою компетентність у сфері страхових технологій з метою задоволення вимог клієнтів та зростання конкурентоздатності самих страхових компаній. Доведено, що страховикам слід розглядати розвиток технологій на основі даних як форму цілої трансформації бізнесу, а технологічним, інноваційним компаніям активно брати участь у цій трансформації
Keywords: страхування; страховий ринок; цифровізація; цифрові технології; страхові компанії; InsurTech; інтернетизація; індивідуалізація; страхові послуги.