Субʼєктоцентризм семантичної структури односкладного речення: шкільний дискурс - Шабат-Савка, Світлана Тарасівна (Сучасна філологія: тенденції та пріоритети розвитку: Міжнародна науково-практична конференція, м. Одеса, 21–22 травня 2021 року. Одеса: Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень», 2021. С. 38‒41., 2021)
У тезах схарактеризовано семантичну структуру односкладного речення з опертям на категорію суб'єкта й засоби її експлікації в різножанрових текстах української мови; окреслено особливості вивчення цих конструкцій у закладах загальної середньої освіти.
Keywords: Синтаксис, односкладне речення, семантична структура, суб'єкт, шкільна практика викладання української мови.