Реалії стану та перспектив подолання педагогічної занедбаності вихованців спеціального закладу освіти - Тернавська, Тетяна; Журат, Юлія (Міжнародний науковий журнал «Грааль науки», 2021)
таття присвячена дослідженню стану та перспектив подолання педагогічної занедбаності вихованців спеціального закладу. Теоретично проаналізовано поняття педагогічної занедбаності, виховання та перевиховання. Розкрито ступені та критерії педагогічної занедбаності. Представлено аналіз проведеного експериментального дослідження пізнавальної здатності як основного критерію педагогічної занедбаності вихованців спеціального закладу освіти. У процесі дослідження застосовано наступні методи: теоретичні методи дослідження, які базуються на аналізі наукової та методичної літератури з проблем подолання педагогічної занедбаності вихованців спеціальних закладів; емпіричні методи дослідження, які ґрунтуються на проведенні анкетного опитування вихованців, їх батьків, із застосуванням аналізу статистичних даних.
Keywords: педагогічна занедбаність, виховання, перевиховання, корекційно-виховна робота, пізнавальна здатність.