Щодо поняття конституційних обов'язків - Білоскурська, Олена Валеріївна (My University, 2004)
В статті аналізується поняття конституційного обов'язку людини і громадянина. Пропонується розкривати дане поняття через категорію "правова необхідність", яка вказує на існування та розвиток обов'язку в межах бажаної, встановленої законом і забезпеченої державою поведінки та відображає сутність правового обов'язку із притаманною йому специфікою. Поняття конституційного обов'язку розкривається через такі складові як сутність, зміст та форма.
Keywords: конституційні обов'язки; поняття конституційного обов'язку; обов'язок; юридичний обов'язок; категорія необхідності; суспільне благо; міра поведінки; належна поведінка; правова необхідність; Конституція України