Науково-методичні засади дослідження земельних ресурсів України - Сухий, Петро Олексійович; Darchuk, Kostiantyn (Baltija Publishing, 2021)
У статті обгрунтовується використання традиційних та модерних суспільно-географічних методів, підходів і прийомів при дослідженні сучасного стану земельних ресурсів. Використання методологічного апарату дає змогу дослідити компонентну структуру земельного фонду та особливості його територіальної диференціації, та на їх основі здійснити оцінку антропогенної перетвореності та виділити земельно-ресурсні таксони.
Scientific and methodological principles of research of land resources of Ukraine
Keywords: землекористування; земельний фонд; районування