Особливості формування словникового запасу у дітей дошкільного віку з ринолалією - Штефанеса, Ірина Анатоліївна (My University, 2022)
Магістерське дослідження виконано в межах науково-дослідної теми кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича «Професійна підготовка педагогічних кадрів закладів дошкільної освіти в контексті євроінтеграційних процесів» (номер державної реєстрації 0121U110897). Тему магістерської роботи затверджено на засіданні кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Протокол No 3 від 05 жовтня 2021 року. Мета роботи: розкрити та теоретично обґрунтувати методи та прийоми формування словникового запасу у дітей дошкільного віку з ринолалією. Завдання дослідження: 1. Провести аналіз історії етапу вивчення ринолалії та її напрями; 2. Розкрити сутність «ринолалії», її форми та анатомо-фізіологічні основи. 3. Обґрунтувати психолого-педагогічні характеристики дітей з ринолалією. 4. Визначити корекційно-логопедичну роботу на формування фонематичної системи у дітей-ринолаліків. Об’єкт дослідження: словниковий запас у дітей дошкільного віку з ринолалією. Предмет дослідження: особливості логопедичної роботи при формуванні словникового запасу у дітей дошкільного віку при ринолалії.
Keywords: ринолалія; психолого-педагогічні характеристики дітей з ринолалією; дітей-ринолаліки