ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Продан, Петро (My University, 2024)
У сучасному світі збільшення стресових навантажень, малорухливий спосіб життя та поширення хронічних захворювань підкреслюють важливість організації якісної рекреаційної діяльності для молоді. Майбутні вчителі фізичної культури відіграють ключову роль у формуванні здорових звичок і підтримці фізичного та психічного здоров’я учнів. Розробка нових підходів до їхньої підготовки є актуальним завданням сучасної педагогіки. У роботі проведено аналіз сучасного стану підготовки майбутніх учителів фізичної культури в контексті організації рекреаційної діяльності; визначено інноваційні методи та підходи до формування професійних компетентностей студентів; розроблено та апробовано експериментальну програму навчання, спрямовану на розвиток навичок організації дозвілля та оздоровчої діяльності учнів та встановлено, що інтеграція практико- орієнтованих методів у навчальний процес суттєво підвищує рівень готовності студентів до організації рекреаційної діяльності. Розроблені рекомендації та методичні матеріали можуть бути використані у процесі підготовки майбутніх вчителів фізичної культури. Вони сприяють удосконаленню освітнього процесу, формуванню професійних компетентностей та забезпеченню якісної організації рекреаційної діяльності серед школярів.
Keywords: рекреаційна діяльність, фізична культура, підготовка вчителів, здоровий спосіб життя, організація дозвілля, педагогічні компетентності.