Інноваційні моделі навчання - Герасим, Мар’яна Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Якісне засвоєння учнями змісту географічної освіти вимагає від вчителів освоєння нових методів відбору та застосування технологій, що становлять географічну освіту. Відповідно до концепції нової української школи, у різних сферах технології інтерактивного навчання найбільш придатною є індивідуалізація: проектна технологія, багаторівнева технологія навчання, спільне навчання, повноцінна технологія навчання, технологія колективного навчання, інформаційно-комунікаційні технології. Ці технології добре адаптовані до умов класно-урочної системи та сприяють активізації процесу географічної освіти початкової школи не лише для успішного засвоєння учнями початкової школи навчального матеріалу, а й для інтелектуального та морального розвитку учнів, їхнього незалежність і соціальних навичків.