Розвиток пізнавального інтересу молодших школярів в позакласній роботі - Бідяк, Маріна Віталіївна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена теоретичному аналізу та практичному дослідженню питання розвитку пізнавального інтересу молодших школярів у позакласній роботі. Для досягнення поставленої мети в першому розділі було визначено сутність, зміст та нормативне поле проблеми розвитку пізнавального інтересу молодших школярів, досліджено розвиток педагогічної думки питання, здійснено аналіз сучасного стану розвитку пізнавального інтересу молодших школярів в позакласній роботі. В другому розділі було проведено констатуючий етап дослідження, а саме: підібрано засоби діагностики, визначено критерії, показники та рівні сформованості пізнавального інтересу молодших школярів. Даний етап сприяв розробці освітньої програми курсу позаурочної діяльності «Розвиток пізнавальних здібностей «Ерудит» задля формування пізнавального інтересу в молодших школярів. Використовуючи блок курсу «Ерудит» було організовано позаурочну проєктну діяльність молодших школярів 3 класу. Після цього був проведений ще один етап, де учні повторно проходили діагностики розвитку пізнавального інтересу. На практиці були зафіксовані позитивні зміни, більшість дітей отримали кращі показники рівня сформованості пізнавального інтересу, з низького до середнього та високого.
Keywords: пізнання, інтерес, позакласна діяльність, позаурочна діяльність, пізнавальний інтерес, проєкт.