Пастушенко А.В. Політика США стосовно України в контексті російсько-української війни - Пастушенко, Ангеліна Владиславівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерська робота присвячена аналізу політики Сполучених Штатів Америки щодо України в контексті російсько-української війни. У дослідженні розглянуто історичні передумови цієї політики, її еволюцію під впливом сучасних геополітичних викликів, а також питання військовоекономічної підтримки України під час конфлікту. Особлива увага приділяється ролі США у сфері ядерної безпеки та стримування, оцінюються аспекти американського силового стримування в умовах війни. Робота розкриває вплив міжнародних стратегічних рішень на розвиток військово-політичної ситуації в Україні.
Keywords: політика США; військова допомога; ядерна безпека; стримування; російсько-українська війна; геополітика