Болух А.В. Динаміка українсько-білоруських двосторонніх відносин після відновлення незалежності: від сусіда до співагресора - Болух, Аліна Вікторівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Дана кваліфікаційна робота представляє собою комплексне дослідження українсько-білоруських двосторонніх відносин з моменту здобуття самостійності до сьогоднішніх днів. Робота описує недавню історію відносин, представляючи причинно-наслідкові зв’язки і зміни внутрішньої кон’юнктури політичних режимів, що вилилися у розмиття національного суверенітету як основного чиннику поліпшення чи погіршення взаємин на тлі об’єктивних соціально-економічних тенденцій. Наприкінці автором зроблена спроба аналізу і прогнозування розвитку взаємин у контексті пріоритетних цілей зовнішньої політики, яка приділятиме значні ресурси тематиці Білорусі і її політико-суверенного статусу.
Keywords: українсько-білоруські відносини; Мінський процес; союзна держава; обхід санкцій