Організація спортивно-оздоровчого туризму - Васкан, Іван; Медвідь, Анжела (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У навчально-методичному посібнику висвітлено теоретичні та практичні основи спортивного туризму, організаційно-управлінську структуру, завдання, засоби, методи тощо. Подано правила організації та проведення туристських спортивних походів, загальні положення щодо організації спортивно-оздоровчого туризму, формування туристських груп та керівні посади. Описано спеціальне спорядження та вузли для спортивного туризму, організацію та методику проведення туристських зльотів і змагань. Подано відомості про охорону здоров’я, практичні ситуації в туристських походах і їх подолання, організацію бівуаку та фізичну підготовку туриста.