Сучасні тенденції та інновації у галузі пізнавального туризму. - Квятковська, Карина Станіславівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Дослідження присвячене вивченню впливу сучасних інформаційних технологій на туристичну діяльність. Дана робота аналізує преференції різних категорій подорожуючих, зростання попиту на неіснуючі раніше види туризму, Інтернет-ресурси, що користуються популярністю у мандрівників та трансформування ринку туристичних послуг у зв’язку з пандемією, глобальними змінами у світі та, відповідно, новими потребами клієнтів. На основі спостережень за функціонуванням сфери пізнавального туризму в нашому сьогоденні було здійснено розробку, яка може актуальним проектом, викликаючи ще більший інтерес до подорожей.
Keywords: інформаційно-туристичні ресурси, віртуальні тури, програмні системи, тенденції розвитку, перспективні технології, аналіз ринку, доповнена реальність.