Норма права та правовий режим: співвідношення понять - Vakaryuk, Lyudmyla (Підприємництво, господарство і право, 2017)
У статті проаналізовані поняття «норма права» і «правовий режим». З’ясовано, що дані категорії є цілісними і самостійними правовими явищами, кожне з яких займає власне місце в механізмі правового регулювання. Однак з’ясування сутнісних властивостей даних категорій у процесі їх діалектичного поєднання розкриває практичний потенціал відповідних феноменів. Встановлено, що «норма права» і «правовий режим» є взаємодіючими категоріями, і сама взаємодія між вказаними явищами набуває фактичного і юридичного характеру. Юридична взаємодія, у свою чергу, відбувається в односторонньому порядку, а фактична – у двосторонньому.
Keywords: норма права; правовий режим; юридична взаємодія; фактична взаємодія