Формування ціннісного самоставлення молодших школярів у процесі навчальної діяльності - Гуцуляк, Аліна Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У даній кваліфікаційній роботі розглянуто поняття «ціннісне самоставлення молодших школярів», описано теоретичні аспекти розвитку в учнів самооцінки, мотивації та позитивного ставлення до себе у процесі навчальної діяльності; розкрито специфіку формування ціннісного самоставлення у дітей молодшого шкільного віку; визначено можливості навчальної діяльності у формуванні ціннісного самоставлення учнів. На основі результатів емпіричного дослідження рівнів сформованості ціннісного самоставлення молодших школярів обґрунтовано особливості формування ціннісного самоставлення молодших школярів у процесі навчальної діяльності
Keywords: формування ціннісного самоставлення у молодших школярів; самооцінка; ціннісне самоставлення; молодший шкільний вік; навчальна діяльність