Ринок послуг гостинності Болгарії для сімейного відпочинку з дітьми - Яворська, Катерина Ігорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
В кваліфікаційній роботі розкрито розвиток туристичної індустрії Болгарії з акцентом на сімейний відпочинок. Проаналізовано історико-культурну туристичну індустрію країни, головні туристичні напрямки та туристичні зони. Особливу увагу приділено готелям для сімейного відпочинку з дітьми: основні вимоги, огляд найкращих готелів у різних регіонах та порівняльний аналіз сервісів. Вивчено попит туристів з м. Чернівці на сімейні готелі в Болгарії, аналізуючи показники розвитку туризму та особливості туристичної сфери. Виявлено проблеми та перспективи розвитку готелів для сімейного відпочинку, роль держави у цьому процесі, а також сучасні рішення для покращення сервісу. Дослідження визначає основні тенденції та перспективи розвитку туристичної індустрії Болгарії для сімейного відпочинку.
Keywords: туризм, Болгарія, сімейний відпочинок, готелі, Чернівці, готельна база, проблеми розвитку, перспективи.