ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСТІ - Кулікова, Оксана Русланівна (My University, 2024)
В роботі теоретично проаналізовано сутність поняття «професійна мобільність», наукові підходи, напрями, у яких його досліджують, аспекти розуміння. Розглянуто і схарактеризовано види професійної мобільності – горизонтальну, вертикальну, а також їх типи. Приділено увагу академічній мобільності та її складникам. Окреслено критерії професійної мобільності, розкрито аспекти її вияву. Обґрунтовано психологічні механізми професійної мобільності. Описано організаційно-методичні підвалини емпіричного дослідження, обґрунтовано використання психодіагностичного інструментарію. Представлено і проаналізовано особливості дослідження рис «великої п’ятірки»; кар’єрних орієнтацій; професійної мобільності.
Кулікова Оксана Русланівна (2024), ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСТІ. Кваліфіцаційна робота.
Keywords: мобільність; професійна мобільність; риси "великої п'ятірки"; кар'єра; кар'єрні орієнтації; особистість