ВПЛИВ ДОКТРИНИ ЛЮДИНОЦЕНТРИЗМУ НА ФУНКЦІОНУВАННЯ ПУБЛІЧНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ: ДОСВІД УКРАЇНИ ТА ІЗРАЇЛЮ - Krainii, Pavlo (My University, 2025)
Маючи різні історичні, економічні, соціальні, культурні та правові вихідні передумови Україна та Держава Ізраїль вибороли не лише свою незалежність але й створили власні правові системи у який адміністративне право забезпечує реалізацію та захист прав і свобод людини. Будучи окремою галуззю права адміністративне право, в обидвох країнах, в першу чергу, покликано забезпечити можливість реалізації індивідами своїх прав де публічна адміністрація забезпечує таку реалізацію здійснюючи не лише охорону таких прав, їх реалізацію але й захист. Діяльність останньої з огляду на особливості її правового регулювання, особливостей сформованої судової практики та розвитку її правового статусу в обидвох державах в сучасних умовах відбувається під дією особливих правових режимів. Хоча це й впливає на динамічну зміну окремих інститутів адміністративного права загалом та публічної адміністрації зокрема в обидвох випадках визнається та забезпечується людська гідність як важлива людська цінність навколо якої відбувається їх формування. Це є тим знаменником який об’єднує й публічну адміністрацію України та Ізраїлю й визначає сучасний стан її правового регулювання та діяльності.
Keywords: Держава Ізраїль; людиноцентризм; Україна; приватна особа; публічне врядування