Створення цифрової бібліотеки як фактор збереження рідкісних видань. - Шилюк, Олег (My University, 2006)
Представлено історію Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету (ЧНУ) ім. Ю. Федьковича в аспекті формування унікального фонду рідкісних та цінних видань, книжкових колекцій. Розглянуто впровадження оцифрування видань з метою забезпечення збереження наукового об’єкта, що є національним надбанням, та активізації його використання.