Парадигмальні засади підготовки майбутнього вчителя до формування україномовної особистості здобувачів освіти - Романюк, Світлана (Чернівецький нац. ун-т імені Ю. Федьковича, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі якісної підготовки майбутніх фахівців яка ґрунтуватиметься на ціннісному ставленні до державної /української мови як до чинника формування духовної культури українського народу та національної єдності. Обгрунтовано посильну роль української мови, як чинника національної консолідації, формування національно свідомої мовної особистості, з високим рівнем мовленнєвої культури, яка здатна цілеспрямовано використовувати мовні засоби у різних ситуаціях спілкування, ефективно взаємодіяти у виконанні завдань соціального, виробничого й економічного характеру, розвивати особистісні якості і творчі здібності, задовольняти свої запити, інтереси, потреби.
Матеріали ІІI Міжнародної науково-практичної конференції, м. Чернівці, 21 травня 2024 року "Актуальні проблеми професійної підготовки педагогів: національний та євроінтеграційний вимір"
Keywords: україномовна особистість, парадигмальні засади, національна єдність, українська мова, комунікативні уміння