ГЕОГРАФІЯ НАУКИ І КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ (УСРР) В ОЦІНЦІ ПРОФ. МИРОНА КОРДУБИ - Руденко, Валерій Петрович; Баран, Лівія Вікторівна (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: географія, 2022)
Розкритий творчий внесок професора Мирона Кордуби (1876-1947) в географію науки і культури УСРР з часу її становлення та до початку 30-х років ХХ ст. Висвітлені в оцінці вченого розвиток і розміщення наукових установ Української Академії Наук, архівів, музеїв, бібліотек республіки.
Keywords: професор Мирон Кордуба,; географія науки і культури УСРР; «Minerva-Zeitschrift»