Освітня мережа Брусницької сільської громади: територіальне планування і перспективи розвитку - Гальчук, Микола Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дипломна робота присвячена детальному дослідженню та аналізу територіального розміщення навчальних закладів у межах Брусницької сільської громади. У цьому контексті основну увагу приділено вивченню існуючої мережі освітніх установ, таких як дитячі садки, загальноосвітні школи, які забезпечують освітні потреби населення громади. У практичній частині дослідження зосереджено увагу на аналізі мережі закладів у громаді. Це включає в себе докладне вивчення структури та розташування закладів, їхнього функціонального призначення та ролі у задоволенні потреб мешканців території. Розроблення карт маршрутів шкільних автобусів, доступності учнів до шкіл, кількості учнів в школах. Здійснюється оцінка достатності та якості цих закладів у контексті потреб населення і вимог сучасного соціально-економічного розвитку.
Educational network of the Brusnytsia rural community: territorial planning and development prospects
Keywords: освіта; громада; карта; школа; розвиток; використання ГІС технологій