Організація індивідуалізованого та диференційованого навчання в інклюзивному класі - Солован, Валерія Сергіївна (My University, 2024)
Магістранткою у науковому дослідженні, з допомогою окремих методів дослідження та діагностики, системно та логічно обгрунтовано актуальність та важливість організації індивідуалізованого та диференційованого навчання в інклюзивному класі на сучасному етапі впровадження Нової української школи. Перший розділ наукової роботи розкриває ключові дефініції, охоплює аналіз поглядів учених, які досліджували предмет; класифікацію різних підходів та аналіз можливостей індивідуалізації та диференціації навчання учнів з особливими потребами в умовах інклюзивного класу, що дозволили систематизувати і проаналізувати це коло дослідження з урахуванням його актуальності для сучасної освіти. Другий розділ окреслює аналіз стану готовності готовності педагогів, студентів індивідуальної форми навчання ЗВО, а також практичуючих педагогів інклюзивних класів, до організації індивідуалізованого та диференційованого навчання учнів, яке здійснювалося на факультеті педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та серед педагогів-практиків Чернівецької області. Авторка виокремила та розкрила особливості організації індивідуалізованого та диференційованого навчання в інклюзивному класі та уклала методичні рекомендації щодо організації індивідуалізованого та диференційованого навчання в інклюзивному класі.
Keywords: інклюзивна освіта, особистість, індивідуалізація, індивідуальний підхід, диференціація, індивідуалізоване та диференційоване навчання в інклюзивному класі.