Вплив фінансово-політичних груп на публічну політику в Україні - Макогон, Наталія Анатоліївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
На відміну від держав консолідованої демократії, сталими традиціями функціонування політичної та економічної систем, суспільства перехідного типу характеризується домінування неформальних відносин провідних фінансово-політичних груп та влади. За умови існування перманентної нестабільності в політичному та економічному житті нашої держави великі корпорації втрачають виключно економічні риси і набувають нових рис, що дають підстави класифікувати такі об’єднання як фінансово-політичні. Для вітчизняних фінансовополітичних груп характерним є поєднання економічних, політичних і адміністративно-управлінських інструментів впливу для реалізації приватних та корпоративних інтересів.
Keywords: фінансово-промислові групи; публічна політика