Синергія діяльності суб’єктів кримінальної юстиції VS синергізм злочинності - Zharovska, Halyna (Технодрук, 2021)
«Злочинність вічна, як і смерть і хвороби, покарання ніколи не зникнуть….», цій думці, висловленій Францом фон Лістом у Лейпцігській доповіді (1889) більше 130 років, проте на сьогодні, нажаль, жодній країні світу не вдалося спростувати її. Злочинний світ і правовий – це два паралельно існуючі світи і основне завдання світу правового – постійно працювати над пошуком, зміною, удосконаленням механізму протидії злочинності. Наразі злочинність усе більше набуває системних якостей, здатності реально впливати на суспільні відносини в політиці, економіці, праві, створювати так звані «зони преференцій» і «безкарності», активно наступати на ту частину суспільства, яка орієнтована на право і закон.
Keywords: кримінальна юстиція, синергія злочинності