Інформаційна безпека як складова національної безпеки України в реаліях масштабної військової агресії - Toma, Mariana (Гельветика, 2022)
Жахлива реальність сьогодення постає перед нашою країною з новими викликами та надскладними завданнями, які Україна зобов’язана виконати. Даючи гідну відсіч окупантам та різноплановим проявам гібридної війни, розпочатої Російською Федерацією ще у 2014 році, стає очевидним, що сьогодні Україна як суверенна держава зіштовхнулась з гострою нагальною необхідністю захисту фундаментальних національних цінностей – незалежності, територіальної цілісності й суверенітету держави, свободи, прав людини, добробуту, миру й безпеки, верховенства права – а також забезпечення ефективного функціонування сектору безпеки й оборони в умовах обмежених ресурсів. Інструментом успішної протидії широкомасштабній зовнішній агресії та розвитку інформаційного суспільства в Україні стає актуальним не лише ефективне зростання технологічних можливостей здійснення інформаційного обміну, а й всебічне розуміння та усвідомлення усіма суб’єктами інформаційних відносин необхідності здійснення усіх можливих та доступних заходів захисту інформаційних ресурсів та забезпечення інформаційної національної безпеки України
Keywords: інформаційна безпека