Земельно-ресурсне районування території Івано-Франківської області - Darchuk, Kostiantyn; Smirnov, Yaroslav (Науковий вісник Чернівецького університету. Серія Географія, 2018)
У статті розглянуто особливості використання земельних ресурсів Івано-Франківської області. Досліджено компонентну структуру земельного фонду та особливості його територіальної диференціації. Проведено земельно-ресурсне районування території Івано-Франківської області з урахуванням природничо-географічних, соціально-економічних та еколого-географічних аспектів землекористування. Розкрито сучасні особливості використання земель у межах основних категорій та земельно-ресурсних таксономічних одиниць.
Earth-resource districting of area of Ivano-Frankovsk region
Keywords: земельний фонд; земельно-ресурсне районування; землекористування; оптимізація використання земельних ресурсів; районування