Добробут населення Чернівецького району: суспільно-географічна мінливість та поляризація індикаторів - Берча, Денис Георгійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Актуальним є вивчення суспільно-географічних факторів, що впливають на добробут життя населення, їх оцінка в розрізі компонентів і територій. Вивчення кількісних і якісних змін добробуту населення стане основою для розробки заходів, спрямованих на вдосконалення ефективних шляхів, методів і механізмів стабілізації та подальшого підвищення рівня життя населення з метою створення комплексних повноцінних умов для життя людей. В результаті - вперше здійснено комплексне суспільно-географічне дослідження добробуту життя населення Чернівецького району в розрізі територіальних громад; встановлено вплив чинників на формування добробуту населення Чернівецького району; оцінено рівень добробуту населення району за об’єктивними показниками та самооцінюванням населенням.
Keywords: Чернівецька область; добробут населення; суспільно-географічна мінливість добробуту населення; поляризація індикаторів добробуту населення