Удосконалення технічних умінь юних футболістів на основі поєднаного розвитку гнучкості та координаційних здібностей - Мануіла, Емре (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена теоретичному обґрунтуванню та експериментальній перевірці ефективності методики удосконалення технічної підготовленості юних футболістів засобами розвитку гнучкості та координаційних здібностей. В роботі розкрито значення гнучкості та координаційних здібностей як фундаментальних компонентів технічної підготовленості спортсменів початкового етапу навчання та визначено їхній вплив на ефективність виконання ударів і передач, що є провідними елементами гри. Розроблено методику поєднаного розвитку гнучкості та координаційних здібностей у змісті технічної підготовки юних футболістів, яку апробовано в умовах педагогічного експерименту з гравцями 9-10 років. Результати дослідження підтвердили, що цілеспрямоване застосування засобів розвитку гнучкості та координаційних здібностей сприяє значному підвищенню ефективності технічних дій юних футболістів, покращенню моторної координації та зниженню ризику травматизму.
Keywords: юні футболісти, технічна підготовленість, гнучкість, координаційні здібності, тренувальний процес, педагогічний експеримент.