Аналіз територіальної системи туристсько-спортивної діяльності як важливої складової спортивного туризму - Чубрей, Олександра; Шелепнюк, Н. (My University, 2017)
Розглянуто методологічні та просторові особливості важливого сегменту рекреаційно- туристської діяльності – спортивного туризму – з точки зору територіальної системи. Визна- чено, що територіальна система спортивного туризму являє собою складне специфічне геосистемне утворення, що має суспільно-природне походження, спрямоване на задоволення специфічних туристсько-спортивних потреб людей і отримання при цьому оздоровчих, спортивних, соціальних, екологічних та інших бажаних ефектів.