Матеріальні складники єдиного майнового комплексу підприємства - Гнатюк, Тетяна Миколаївна (Національний університет «Одеська юридична академія», 2018)
У статті розглянуто сутність та особливості матеріальних складників єдиного майнового комплексу підприємства. Розглянуто єдиний майновий комплекс підприємства у вигляді сукупності речей та пов’язаних з ними майновими правами. Зроблено висновок, що майновий комплекс підприємства не можна трактувати як річ, оскільки елементами останнього є немайнові складники. Обґрунтовано, що майнові складники за своєю цивільно-правовою природою спрямовані на набуття (збільшення) матеріальної складової комплексу підприємства.
Keywords: матеріальні складники; єдиний майновий комплекс підприємства; майнові права; майнові об'єкти